Atlantis FC

Az Atlantis FC hivatalos blog oldala

Friss topikok

Atlantis életképek - 10 éves csapatévforduló

HTML

Ha egy kicsi sem hiányzik

2018.03.18. 17:28 | Ede [Atlantis] | Szólj hozzá!

A tavasz első felének könnyebb meccsein a frusztráló egygólos bukások a szalonuzsorás pénzügyi szolgáltató jeligéjét visszhangozták a fülünkbe. Először a tökutolsó Konkurencia ellen hintáztunk hátrány-egyenlítés ütemben, a hullám tetején visszatérően figyelmetlenségig kiengedve, így kis túlzással többen csak az öltözőben ébredtek rá, hogy a nosztalgiaposztra állított Peltzer Vilmos gólja és "kikényszerített" öngólja is kárba veszett. Néhány héttel később az X-Versió elleni közönségszórakoztatás fiaskójában is az volt idegesítő, hogy azonosítottuk mely ellenségek igényelnek szorosabb felügyeletet, de a végrehajtás igencsak nemtörődöm volt. Bár egy 3-6-ról felzárkózós, utolsó perces kapufás vereség góljaiban könnyebb élményt találni, mint egy izzasztó 1-1-ben, a felsőházhoz létfontosságú pontok így nem igazán gyűltek.20170401_111023.jpg

Miután Marton László lélegzetelállító sérülésével kiesett szervezetünk egyik oldalbordája, a több csillagjegy jegyeit magán hordó Horváth Zsolt szalaggyakorlatában pedig továbbra is az öngyógyítás a vezérmotívum, a negyvenfokos nyári hét vasárnap délutánján az FC Devils ellen csere nélkül felvállalt csata során létszámmélypontra érkeztünk. Gyermekeink kedves rigmusai csak félóráig pótolták a fogyatkozó erőt, két pontrúgás bevégezte a munkát, mi helyzetig sem jutottunk. Ezt követően a generációs nyitás jegyében beláttuk, hogy vénülő alakulatunk tartósan fiatal munkatársak támogatására szorul, és ebből az újoncmezőnyből kitűnt Somosi Krisztián, aki zökkenőmentesen vált az Atlantis állandó erősségévé.

 

Végül a végzet ura (Árpád) úgy egyengette a 2016/2017-es bajnokság menetét, hogy az utolsó játéknapon a Konkurencia legyőzése az alsóház dobogójával kecsegtetett (a feszült készülődésben értelemszerűen senki sem törődött a józan hanggal, miszerint ez lényegében 11. hely 15 csapatból). Eleinte - ideát az adrenalin, odaát a veleszületett képességek miatt – botladozás pótolta a footballt, de tudatosabb és elszántabb csapatunk felülkerekedett: Nagy Gábor szöglet után egyenlített, majd beleremegett a föld, amikor Horváth Tamás a kapásoldalról behelyezte a szezon utolsó hangos gólját. A bajnokságot ötperces holtidő zárta, miután ismételten beigazolódott, hogy a Peltzer Vilmos által egy alkalommal már életben tartott ellenséges hálóőr számára a labdarúgás a "ne próbáld ki otthon" kategóriába tartozik – még akkor is a bizonytalan légiút után eltalált kaputartó mellett hevert, amikor mi már a csöppnyi kupánkkal fényképezkedtünk.

image1.JPG

Az izgalmas, tartalmas és termékeny ősz miniatűr tükre akár az arénában újonc FC Steaua elleni derbi alakulása is lehet. Ez egy – az ellenség származásból fakadó névválasztásnak megfelelő, de inkább jó értelemben vett – ütős meccs volt eltérő stratégiákkal: a "dák" had minden irányból keményen tüzelve tartotta mozgásban az egész ősszel nagyszerű Bresák Gyulát, mi inkább tetszetősebb kombinációkkal, de gyámoltalan lezárásokkal haladtunk a célzóna felé. A hajrában kapott góllal még semmi nem ért véget: Marton László rámenős szólója után Balogh Tamás került ziccerbe, majd ritkán látott higgadt énjét elővéve belsőzött a rövid sarokba, végezetül Horváth Tamás kényszerült egy ellenség kéretlen gyepsíoktatására, de az időn túli emberelőny kihasználása időutazás nélkül még mindig jelentős kihívás.

 

Állandósuló csapatmagunk odaadó és összeszedett teljesítményével jóformán biztos felsőháztagként vadászhatunk a dobogósok ballépéseire – az Atlantis pillanatnyilag úgy jó, ahogy van.

 

--

 

EREDMÉNYEK:

 

2016/2017. tavasz:

 

ATLANTIS – Wuffolók 3-3

 

ATLANTIS – Konkurencia 3-4

 

ATLANTIS – Kaszások 2-5

 

ATLANTIS – LG Curmiság 0-2

 

ATLANTIS – X-Versió 5-6

 

ATLANTIS – Fotohall 3-1

 

ATLANTIS – TPS Csiga 4-2

 

ATLANTIS – FC Devils 0-2

 

ATLANTIS – Kemari 1-3

 

ATLANTIS – New Foots 9-4

 

ATLANTIS – Konkurencia 2-1

 

2017/2018. ősz:

 

ATLANTIS – Konkurencia 4-1

 

ATLANTIS – Wuffolók 6-1

 

ATLANTIS – New Foots 5-2

 

ATLANTIS – FC Steaua 1-1

 

ATLANTIS – Kaszások 1-4

  

ATLANTIS – LG Curmiság 5-1

 

ATLANTIS – Senators 1-3

 

ATLANTIS – Konkurencia 4-0

 

A bejegyzés trackback címe:

https://atlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr7113750560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása