Atlantis FC

Az Atlantis FC hivatalos blog oldala

Friss topikok

Atlantis életképek - 10 éves csapatévforduló

HTML

Nem veszthetünk muzsikaszó nélkül

2009.10.29. 20:58 | Ede [Atlantis] | Szólj hozzá!

A várakozáson felüli rajt után jogosan került legalább lappangó státuszba az igény, hogy az idén megfeleljünk az értékmérőnek számító TPS Csiga elleni szigorlaton (bár az egymás elleni mérleg enyhén negatív, a sikerre számtalan emlékezetes példa akadt a márciusi katartikus 4-3-tól a csapattörténeti klasszikusnak számító duplaszorzós ezüstgáláig, amikor Varsányi Zoltán még egyszer utoljára csomót kötött a csigaszemekre). A körültekintő felkészülés jegyében Horváth Zsolt és Kelemen István személyében megfigyelőket is küldtünk az ellenség előző fellépésére, akik megállapították, hogy mivel Sulc kimaradt a vasárnapi keretből, elmarad az informatikai szakterület két verbalitásban is nagyágyúja közötti megszokott, a kanti nagyságrendeket túllépő morálfilozófiai erőpróba a szurkolás erkölcsösségéről – vagy akármi másról. Lényegesebb megfigyelés volt talán, hogy a Csiga a gyorsan begyűjtött kétgólos hátránytól cseppet sem zavartatva stílusos rövidpasszos játékkal vette uralma alá és fordította meg a meccset.

Erre a tudományra a nap második előadásán is szükségük volt, mert a nem teljes kifejtettsége okán homályban maradó névnapi labdaajándékozós históriában egymásra találó támadópárosunk szépszámú szurkolótáborunk lelkesedését mozgási energiává átalakítva kezdett: előbb Balogh Attila tört és lőtt át a védővonalon, majd Horváth Tamás növelte az előnyt egy gólt érdemlő támadás kipattanójából. A védekezés korrektül üzemelő menetét a szükségtelen buzgalom akasztotta meg, a vérszagot szimatolva mentünk előre, de a kockáztatás nem jött be: Balogh Attila alakítása után az ellenség a gólvonalról tisztázott, egy perc múlva pedig egy kontrából egyenlített. Sajnos, miután Hasselhoff tanár úr bekönyökölte a harmadikat, a fegyelmi és a figyelmi szint is megindult Atlantisz irányába, a játék szétesett és az éppen az utolsó Csiga elleni balhé utáni ígéreteket feledve megkezdődött az ellenség és a játékvezető karcolgatása. Ebben volt megszolgált komponens is, mert a Horváth Zsolt bátor beindulását megkoronázó Balogh Attila-góllal ugyan ismét bekopogtattunk a meccsbe, de egy érzésből félrebírált vonal melletti tényállás után nem volt visszaút.

Ez kár volt, mert az eszkárgók rutinos társulata ezúttal talán megcsíphető lett volna. Vigaszul szolgálhat, hogy a csapatot hosszú idő után buzdító Csilla remélhetőleg már a nászélmények rózsaszín behatását nélkülöző meglátása szerint sokat fejlődtünk, illetve, hogy a nézőtér egyéb szekcióinak visszajelzése alapján ismét tettünk egy keveset azért, hogy a szórakozásra szomjazó ország kiheverje a Budapest TV megszűnésének traumáját.

--
 
ATLANTIS – TPS CSIGA 3-6 (2-1)
 
2009. október 4.
V.: Cybernáci
Szurkolóink: 3 (Ivett, Csilla, Balázs)
 
ATLANTIS: Bresák 6.5 – Horváth Zs. 6, Marton 6, Kelemen 6, Balogh 7, Horváth T. 6
Cs.: Loboda 6.5, Nagy 6, Peltzer 6
 
G.: Balogh (2), Horváth T.
Gp.: Horváth Zs.
S.: Horváth T.

A bejegyzés trackback címe:

https://atlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr241485056

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása