Atlantis FC

Az Atlantis FC hivatalos blog oldala

Friss topikok

Atlantis életképek - 10 éves csapatévforduló

HTML

Latínuszokban

2009.10.16. 16:56 | Ede [Atlantis] | Szólj hozzá!

Tekintettel arra, hogy mindegyikünk életkoráról megállapítható, hogy oly mértékben meghaladta a labdarúgásban az eredményesség szempontjából élettanilag optimálisnak tartott értéket, hogy ez már a sértődés veszélye nélkül helyet kaphat az írott krónikában, olykor a legelhivatottabb Atlantis-tagok is kénytelenek foglalkozni a futball-lét értelmének generális kérdéseivel. Ez nem csupán azt jelenti, hogy az életünkben egyre felelősebb pozíciókat kivívó nők és sokasodó gyermekek előtt kell megvédenünk a családtól távol töltött vasárnap estéket, hanem időnként önmagunk számára is fel kell tenni a kérdést, megéri-e hetente útra kelni, majd esetleg az M7-es dugóját Százhalombatta utcáin át kikerülve gyötrődni a negyvenperces fellépés ránk szabott játékpercei nyújtotta élményért. Az El Nino megsemmisítése egy olyan állomás a csapat életében, amely nem tűri a filozofikus kételyeket – aki nem élte át, ezt nehezen értheti meg.

A labdabiztos és erőtől is jobban duzzadó ellenség ugyanis mindvégig tehetetlen volt a kombinatív játékot hátráltató, eltökélt védekezéssel (az elején szükség volt azért arra is, hogy az alkalomadtán magát helyzetbe cselező középpályásuk lövései változatos módon riogassák a szomszéd objektum házfoglalóit) és az első félidő három ellencsapásával szembesülve: Peltzer Vilmos talppal szerzett gólja, Loboda László nagyszerű bombája és Balogh Attila ellentmondást nem tűrően kihasznált helyzete önmagában is remekmű volt, de együttesen végleg letörte az esélyesebbnek tartott El Nino önbizalmát. Ennek megfelelően a folytatásban a football több elemében is mód nyílt olyan villogásra, amelyről Németh Krisztián is csak latínuszokban tudna beszélni: tanári blokkokkal tartóztattuk fel a változatlan tempóban, de egyre sótlanabbul próbálkozó kékeket, a pontos és/vagy hosszú kidobásokat soha nem látott hatékonysággal játszottuk meg, az eredményfal szempontjából bosszantó eredményt elodázó szépítő gólt pedig teljes mértékben elhomályosították Horváth Tamás szabadrúgásból, illetve szöglet után szerzett találatai.
 
Az Atlantis legjobb mérkőzése? Lehet, hogy volt másik is, de ez is az volt.
 
--
  
ATLANTIS – EL NINO 5-1 (3-0)
 
2009. szeptember 20.
V.: El nino haverja
Szurkolóink: 2 (Ivett, Reti öccse)
 
ATLANTIS: Bresák 8 – Horváth Zs. 9, Nagy 8, Kelemen 8.5, Balogh 8, Horváth T. 9
Cs.: Loboda 9, Marton 8, Peltzer 8
 
G.: Horváth T. (2), Peltzer, Loboda, Balogh
Gp.: Loboda (2), Horváth T., Kelemen
 
 

A bejegyzés trackback címe:

https://atlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr941454432

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása