Atlantis FC

Az Atlantis FC hivatalos blog oldala

Friss topikok

Atlantis életképek - 10 éves csapatévforduló

HTML

Bíró születik

2009.11.21. 13:20 | Ede [Atlantis] | Szólj hozzá!

Fehérvári úti műfüves kalandunk időtállóságának egyik kulcstényezője a hivatalosan évek óta fejlesztett, a valóságban ugyancsak elhasznált sportcentrum lelkével, Árpival kialakult kölcsönös szimpátia: mi kedveljük mulatságos nevezésidíj-behajtási törekvéseit és hangulatos éremátadásait, ő pedig szereti bennünk, hogy … (a tartalom feltöltés alatt). Bár állítólag az utóbbi időben lekerültünk a létesítményben megforduló legzűrösebb alakulatok belső listájáról, a múlt heti meccs után az egyébként empatikus Árpi is indulatosan gesztikulált, és végső elkeseredésében kétharmadig komolyan felajánlotta, hogy a legközelebbi alkalomra hozzunk egy általunk rátermettnek ítélt sporttársat, mert kilátástalanul üressé vált az Atlantis mérkőzéseit vállaló játékvezetők halmaza. A vészkiáltás életszerű volt (mostanában a győztes és az elbukott ütközetek után is sok volt részünkről az építő szándékú kritika), már-már úgy tűnt, hogy állandó szervezőbizottságunk kénytelen az almádi buli félkész koncepciójának félresöprésével erőforrásait az országos bírótehetség-kutató reality show kereskedelmi paraméterezésére fordítani, amikor a Nasa Usa elleni összecsapás kezdési időpontjában (amelyet persze a szokásos csúszás miatt lassan GMT szerint kell érteni) felbukkant és játékra invitált bennünket egy vállalkozó szellemű, ismeretlen sporttárs.

A mérkőzés egyébként egy korszerű terheléses vizsgálat egyik fázisa volt: arra voltunk kíváncsiak, hogyan reagál az atlantiszi emberek szervezete az esküvő-másnapi torna-esti mérkőzés programra. Az eredmény értékelése gondot okoz, mert a kísérleti alanyok közül Loboda László és Peltzer Vilmos már az utolsó próba előtt elfeküdt, Marton László viszont kitartott, ráadásul két találatával eldöntötte a találkozót. Az esőáztatta műfüvön nem alakult ki folyamatos játék, így az a rakkolás és zárt védekezés volt az adu, amelyből a nekünk leosztott lapokban csak elvétve van hiány. A teljes védelem méltatását pedig egészítsük ki még azzal, hogy a gólokat megelőző gyorspasszos akciókat valódi funkcióval bíró sarkazással és perdítéssel megolajozó támadóink is kellettek a sikerhez (lásd: gólpasszrovat), amelyet az izgalmak ellenére mindvégig kötelezőként várt el a középmezőny körbeveréses ingoványát elkerülni kívánó szakvezetés.
 
Zárszó: az összecsapáson közreműködő játékvezető lényegesebb hiba nélkül tette a dolgát.
 
--
 
ATLANTIS – NASA USA 2-1 (1-0)
 
2009. október 11.
V.: Ismeretlen új
Szurkolóink: 2 (Ivett, Balázs)
 
ATLANTIS: Bresák 6.5 – Horváth Zs. 6, Marton 7, Kelemen 6, Balogh 6, Horváth T. 6
Cs.: Nagy 6.5
 
G.: Marton (2)
Gp.: Balogh, Horváth T.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://atlantis.blog.hu/api/trackback/id/tr731541634

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása